Рада запровадила штрафи за незаконне використання назви та символів Нацполіції

Читать на русском
Законопроект передбачає введення штрафів за використання найменування Національної поліції або похідних від нього.

Верховна Рада прийняла закон № 7474, який передбачає штрафи за необгрунтоване використання назви і символів Національної поліції.

За з другого разу проголосували 233 народних депутата (спочатку - 190 народних обранців), пише «Слово і Діло», у вівторок, 2 жовтня.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 2-5 жовтняВерховна Рада України цього тижня планує розглянути закон про мову та соціальні законопроекти.

Законопроект передбачає введення штрафів за використання найменування Національної поліції або похідних від нього.

«У нас є проблема в Україні, що кожна громадська організація або приватна фірма сьогодні може поставити в свою назву слово «поліція». У нас є десятки прикладів, коли деякі громадські організації або приватні охоронні фірми кажуть, що ми там «поліція якоїсь Сумської області», «поліція Одеської області». У людей виникає сумнів, вони можуть подумати, що люди, які не мають відношення до поліції, все-таки мають відношення до неї. Тому ми запропонували прийняти закон, за яким вводиться адміністративний штраф 1000 або 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для тих організацій, які незаконно використовують назву «поліція»», - пояснив суть законопроекту нардеп Антон Геращенко.

Так, незаконне використання найменування і ознак приналежності до Національної поліції, зокрема викладених іноземною мовою, в тому числі на транспорті, тягне за собою штраф від 17 до 34 тис. грн. Якщо найменування Нацполіція та її символіку на одязі, транспорті, будівлях або бланках документів використовували органи держвлади, місцевого самоврядування, юридичні особи або фізичні особи-підприємці - відповідальність складе від 34-51 тис. грн. Повторне порушення протягом року буде передбачати штраф від 51 до 68 тис. грн.

Також Рада змінила правила екстрадиції іноземців.

Нагадаємо, парламент прийняв законопроект про протидію булінгу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: