Націоналісти пікетують Раду: вимагають громадянства для іноземців в АТО

Читать на русском
Біля стін Верховної Ради зібралися кілька сотень націоналістів. Мітинг триває без провокацій.

Біля будівлі Верховної Ради в Києві у вівторок, 2 жовтня, триває акція з вимогою спростити отримання громадянства іноземцям, які брали участь в АТО на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За даними видання, на площі Конституції біля будівлі парламенту зібралося близько 500 активістів партії «Національний корпус» та організації «Національні дружини», а також кілька десятків активістів ВО «Свобода».

Активісти вимагають від парламенту ухвалити законопроект №3433, що передбачає спрощену процедуру отримання українського громадянства для іноземців-воїнів АТО, мораторій на видачу ветеранів війни іноземним державам (зокрема, Росії) та міграційну амністію.

Протестувальники заявляють, що під час переговорів із делегацією іноземних добровольців і народних депутатів голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв, що законопроект №3433 внесуть до порядку денного парламенту 2 жовтня.

Територію Ради охороняють близько 100 правоохоронців. Громадський правопорядок не порушується.

Нагадаємо, 20 вересня представники «Нацкорпусу» влаштували мітинг біля Ради на підтримку ветеранів АТО-іноземців, під час якого відбулися сутички із силовиками.

17 вересня націоналісти пікетували ГПУ з вимогою звільнити заступника генпрокурора Євгена Єніна, який дав дозвіл на екстрадицію Тимура Тумгоєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: