Під Радою проходить два мітинги

Читать на русском
Також у четвер під будівлею парламенту мітингують родичі важкохворих людей, які потребують фінансування на лікування.

Вранці в четвер, 20 вересня, біля будівлі Верховної Ради зібралися кілька десятків активістів Національного корпусу, де спільно планують провести акцію на підтримку ветеранів АТО-іноземців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що Нацкорпус вимагає від Ради ухвалити законопроект № 3433, який передбачає спрощену процедуру отримання українського громадянства для іноземців, які воювали в АТО, мораторій на видачу ветеранів АТО іншим державам (зокрема, Росії) та міграційну амністію.

Водночас під стінами парламенту триває ще один мітинг - родичів тяжкохворих людей, які потребують прийняття законопроекту № 8035 щодо збільшення фінансування програми лікування за кордоном на 300 млн грн.

Ситуація біля парламенту спокійна і контрольована - правопорядок забезпечують близько півтори сотні поліцейських і нацгвардійців.

Тим часом, в парламенті президент Петро Порошенко виступає зі щорічним посланням до депутатів, закликаючи їх підтримати зміни до Конституції. Нагадаємо, 17 вересня націоналісти пікетували ГПУ з вимогою звільнити заступника генпрокурора Євгена Єніна через екстрадицію в Росію Тимура Тумгоєва, який воював на боці України на Донбасі. Протестувальники спровокували бійку з правоохоронцями, постраждали щонайменше семеро поліцейських. Також постраждала журналістка телеканалу Newsone.

Поліція Києва відкрила три провадження за фактом заворушень біля стін Генпрокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: