США продовжили торгове ембарго щодо Куби

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп продовжив торгові обмеження відносно Куби до 14 вересня 2019 року, а також свої повноваження в рамках ембарго.

Президент США Дональд Трамп продовжив торгові обмеження відносно Куби до 14 вересня 2019 року, а також свої повноваження в рамках ембарго.

Як передає «Слово і Діло», за словами голови Білого дому, це рішення «відповідає національним інтересам Сполучених Штатів», пише ТАСС.

Куба і США уклали першу за півстоліття угодуКуба і США вперше за півстоліття домовилися про експорт - Америка закупить 40 тонн кубинського вугілля.
  Торгово-економічне та фінансове ембарго проти Куби з боку США діє понад півстоліття. В кінці 2014 року в відносинах між Вашингтоном і Гаваною почалася відлига. Тоді екс-президент США Барак Обама і кубинський лідер Рауль Кастро оголосили про відновлення дипвідносин. Незважаючи на це, американська сторона продовжила санкції, але пообіцяла, що їх неодмінно знімуть за наступного президента Сполучених Штатів.

Однак у 2017 році Трамп заявив про посилення політики щодо Гавани. Він також пригрозив розірвати угоди, укладені Обамою в рамках нормалізації відносин, якщо Куба не докладе зусиль для поліпшення життя своїх громадян.

У серпні 2018 року кубинський МЗС опублікував доповідь, згідно з якою за весь період дії ембарго економіці карибської країни завдано збитків в розмірі $ 134,5 млрд. При цьому якщо вимірювати їх з урахуванням знецінення долара по відношенню до золота, то ця цифра складе $ 933 млрд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: