План розслідування детектива НАБУ: в ГПУ підтвердили слова Холодницького

Читать на русском

У Генпрокуратурі підтвердили, що детектив НАБУ в плані розслідування хотів залучити ЗМІ та громадських активістів.

Детектив Національного антикорупційного бюро в плані розслідування можливого незаконного збагачення топ-чиновника дійсно хотів залучити громадських активістів та засоби масової інформації, про що казав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

Водночас у Генпрокуратурі відмовилися надіслати документ, в якому зафіксований вказаний факт. За їхніми словами, ця інформація належить до даних досудового розслідування, які не можна розголошувати згідно зі ст. 222 Кримінального процесуального кодексу України (неприпустимість розголошення відомостей досудового розслідування), а також ст. 6, 8 закону про доступ до публічної інформації (публічна інформація з обмеженим доступом, таємна інформація).

«З урахуванням наведеного повідомляємо, що під час здійснення процесуального керівництва в одному з кримінальних проваджень, яке розслідується детективами НАБУ, до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надійшов план досудового розслідування, відповідно до пункту 3 якого заплановане залучення громадських активістів до огляду земельної ділянки особи, шодо якої здійснюється досудове розслідування, проведення інтерв'ю-опитування цієї особи та її близьких осіб, а також розміщення публікацій у ЗМІ», – йдеться в листі.

Нагадаємо, Холодницький в ефірі програми «Право на владу» пообіцяв оприлюднити частину плану розслідування, в якому детектив хотів залучити до розслідування громадських активістів та ЗМІ. Однак він так і не зробив цього, проваливши обіцянку.

Згідно з даними «Слова і Діла», Холодницький загалом дав 9 обіцянок, з яких 4 виконав, а 3 – провалив. Рівень його відповідальності становить 44%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: