Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Холодницький пообіцяв 21 вересня оприлюднити докази того, що в НАБУ планували залучити активістів до розміщення негативних публікацій у ЗМІ

20 вересня 2018 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ Назар Холодницький пообіцяв 21 вересня оприлюднити на своїй сторінці у соцмережі докази того, що один з детективів НАБУ у плані з розслідування щодо незаконного збагачення одного з топ-чиновників вказав пункт про необхідність залучити громадських активістів для розміщення негативних публікацій у ЗМІ. «Я вам розкажу, в мене сьогодні був виявлений факт при затвердженні плану розслідування кримінальної справи. Пункт третій, залучити активістів громадських організацій з метою розміщення негативних публікацій у ЗМІ. Це пише детектив НАБУ, в плані розслідування кримінальної справи про незаконне збагачення одного з топ-чиновників. Я завтра викладу цей елемент на своїй офіційній сторінці. Просто полюбуйтесь», – заявив Холодницький (відео 56:01).
Не виконано
Сказано 20 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/kwrg5FsKrdk?t=56m1s
  • https://www.facebook.com/NKholodnytskyi
  • https://www.facebook.com/pg/sap.gov.ua/posts/
  • https://ru.slovoidilo.ua/2018/10/01/novost/politika/plan-rassledovaniya-detektiva-nabu-gpu-podtverdili-slova-xolodniczkogo

Результат

У період з 21 по 23 вересня Назаром Холодницьким та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою у соцмережі Facebook не було опубліковано обіцяних доказів.

Враховуючи це, редакція аналітичного порталу присвоює обіцянці керівника САП статус «не виконано».

Детектив Національного антикорупційного бюро в плані розслідування можливого незаконного збагачення топ-чиновника дійсно хотів залучити громадських активістів та засоби масової інформації, про що казав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

Водночас у Генпрокуратурі відмовилися надіслати документ, в якому зафіксований вказаний факт. За їхніми словами, ця інформація належить до даних досудового розслідування, які не можна розголошувати згідно зі ст. 222 Кримінального процесуального кодексу України (неприпустимість розголошення відомостей досудового розслідування), а також ст. 6, 8 закону про доступ до публічної інформації (публічна інформація з обмеженим доступом, таємна інформація).