ОБСЄ відреагувала на вимкнення UA:Перший

Читать на русском
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав Україну відновити мовлення телерадіокомпанії UA Перший.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав Україну відновити мовлення телерадіокомпанії U.

Про це йдеться в заяві ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

В Україні зникне аналогове телевізійне мовленняЗ 31 серпня аналогове телевізійне мовлення буде припинено на всій території України. Про це 26 серпня нагадала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

«Закликаю українську владу відновити мовлення Національної громадської телерадіокомпанії UA:Перший і терміново вирішити проблеми з фінансуванням», – заявив він.

У заяві йдеться про те, що суспільне мовлення не варто відключати напередодні парламентських і президентських виборів в Україні.

«Громадський мовник має важливе значення для забезпечення того, щоб громадяни були проінформовані в питаннях виборів, у тому числі про те, як використовувати право голосу й політичні позиції різних партій і кандидатів», – додав Дезір.

Також Дезір заявив, що держава несе відповідальність за забезпечення безперервності суспільного мовлення.

Нагадаємо, мовлення телеканалу UA:Перший відключили 25 вересня через борги. За словами голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України Зураба Аласанії, борг НСТУ перед концерном РРТ за 10 місяців становив 69 млн грн.

Інформацію про відключення мовлення U підтвердили й в офіційному листі Концерну РРТ, який був надісланий до ПАТ НСТУ 24 вересня 2018 року. Громадські організації, серед яких ГО «Інститут масової інформації», ГО «Детектор медіа», «Громадське радіо», Національний союз журналістів і Центр демократії і верховенства права, вимагають відновити мовлення телеканалу UA:Перший.

Крім того, Європейський мовний союз надзвичайно стурбованаий майбутнім громадського мовника в Україні після того, як було припинене мовлення члена ЄМС – Національної громадської телерадіокомпанії України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: