У мережі обговорюють новий арт-об'єкт у центрі Києва

Читать на русском

У центрі Києва тимчасово встановили арт-об'єкт у вигляді синьої руки. У соціальних мережах до нього поставилися неоднозначно.
kiev.informator.ua

У центрі Києва сьогодні, 27 вересня, відкрили новий арт-об'єкт у вигляді синьої руки під назвою Middle Way. Рука розташована на бульварі Тараса Шевченка, біля знесеного раніше пам'ятника Леніну.

У міській адміністрації повідомили, що об'єкт створений румунським скульптором Богданом Раці. Автор вважає, що це символізує дружбу та спілкування. Об'єкт встановлений тимчасово в межах ініціативи «Київ – місто миру». «Слово і Діло» розбиралось, як у соціальних мережах поставилися до руки в центрі столиці.

«Це було встановлено замість пам'ятника Леніна в центрі Києва через п'ять років. Нарешті я дізнався, як виглядає рука Кремля!», – написав Богдан Амінов.

«Спочатку, якщо чесно, подумала, що це фотошоп. Імовірно, пам'ятник борцям за кредити МВФ – та не збідніє рука того, хто просить. Хоча високохудожня задумка цього артефакту, мабуть, настільки глибока, що трактувань уже передчуваю силу-силенну», – написала Наталія Наталіна.

«Поки що лише рука, а може, потім і інші частини тіла поставлять. Місце біля колишнього Леніна ще є», – написав Юрій Корогодський.

«А до величезної руки, яку зібралися встановити на місці Леніна біля Бессарабки, будуть привозити місії МВФ – покладати квіти. Тому що, в мерії говорять, простягнута рука – це символ дружби. А її величезний розмір наочно демонструє, як сильно ми хочемо з МВФ дружити», – написав Андрій Плахонін.

Нагадаємо, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків запланував встановити в одному з міських парків пам'ятник «споконвічній українській жабі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: