«UA: Перший» вибачився за показ карти України без Криму

Читать на русском
Увечері в п'ятницю, 16 березня, телеканал «UA: Перший» показав карту України без Криму. Редакція вже принесла свої вибачення і пояснила це «помилкою дизайнера».

Увечері в п'ятницю, 16 березня, телеканал «UA: Перший» показав карту України без Криму. Редакція вже принесла свої вибачення і пояснила це «помилкою дизайнера».

Про це повідомляє прес-служба телеканалу, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко планує розробити «дорожню карту» автономії КримуСказано 1 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Сьогодні, 16 березня, у вечірньому випуску новин на «UA: Перший» в прямому ефірі трапилася технічна помилка, в результаті якої глядачі 27 секунд бачили карту України з помилками. Зокрема, на карті не були відображені назви областей і міст, а також показана територія без півострова Крим», - йдеться в повідомленні.

На телеканалі пояснили, що картинка з картою України складається з декількох десятків елементів, які накладаються один на одного шарами в спеціальній програмі для редагування графіки (Adobe After Effects).

Військова техніка Криму: чому Путін хоче віддати кораблі Києву та в якому стані український флотПутін заявив, що Росія готова передати Україні військові кораблі та авіатехніку з Криму. В якому стані були Військово-морські сили України в 2014 році та чи потрібно приймати пропозицію РФ, розповіли експерти.

«Кожен напис, кожен колір, кожне зображення можна зробити видимим, поставивши відповідну відмітку в програмі. Коли дизайнер новин робив графіку для прогнозу погоди, він працював із єдиним шаблоном, який використовується для візуалізації всіх подій. Помилково, вимикаючи непотрібні для цієї новини елементи, дизайнер вимкнув і кілька потрібних шарів: зображення Криму і назви всіх областей», - відзначили на телеканалі.

У прес-службі додали, що, оскільки цей слайд готувався вже під час прямого ефіру новин, у випускового режисера не було можливості його перевірити.

«Таким чином глядачі побачили такі критичні і дуже грубі помилки», - додали на «UA: Перший».

Раніше повідомлялося, що в чеській школі виявили карту з російським Кримом.

Нагадаємо також, США продовжать військові польоти над Чорним морем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: