Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Ірина Сисоєнко

Читать на русском
Сисоєнко виконала більше половини обіцянок. Їй потрібно домогтися створення в Київській області притрасових травмцентрів.
Ірина Сисоєнко

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Ірина Сисоєнко (фракція «Самопомочі»).

Ірина Сисоєнко пройшла до Верховної Ради в листопаді 2014 року 25-м номером від «Самопомочі». Вона є заступницею голови комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я. За час каденції вона дала 43 обіцянки, з яких 22 виконала, а 7 – провалила.

Нардеп обіцяла домагатися виділення коштів з бюджету на лікування та реабілітацію дітей, хворих на ДЦП. Вона запевнила, що вимагатиме від Міністерства охорони здоров'я провести тендерні закупівлі на послуги лікування, реабілітації та забезпечення реабілітації 500 дітей у висококваліфікованому медичному закладі Володимира Казявкіна.

В листі заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського від 20 березня 2017 року повідомляється, що нардеп Ірина Сисоєнко 9 вересня 2016 року надіслала звернення про виділення коштів з бюджету на лікування та реабілітацію дітей хворих на ДЦП. У листі наголошується, що в бюджеті на 2017 рік на виконання бюджетної програми «Заходи щодо реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч у Міжнародній клініці відновного лікування» передбачено 11 тис. 154 грн.

Нагадаємо, Ірина Сисоєнко не підтримала проект бюджету на 2017 рік. Олександр Лінчевський підкреслив, що кошти на виконання вищевказаної програми зараховані в бюджетному запиті незалежно від звернень народного депутата.

Наприкінці 2016 року Сисоєнко збиралася ініціювати розслідування питання закупівлі лікарських засобів до Білоцерківського обласного онкологічного диспансеру Департаментом охорони здоров'я Київської області та з приводу ухвалення на сесії обласної ради рішення про закупівлю обладнання й програми з онкології.

«Терміново ініціюю розслідування цього питання Міністерством охорони здоров’я, щодо роботи департаменту охорони здоров’я Київської області та ухвалення на сесії обласної ради рішення на закупівлю обладнання на програму по онкології», – написала вона в Facebook.

Однак, як повідомила сама нардеп, інформації щодо розслідування цього питання їй не надали.

Не вдалося нардепу виконати обіцянку про те, що заступники мера Білої Церкви обиратимуться за результатами відкритого конкурсу. Секретар Білоцерківської міської ради Борис Смуток повідомив «Слову і Ділу», що конкурс на заміщення вакантних посад заступників міського голови не був оголошений. Нагадаємо, мер Білої Церкви Геннадій Дикий у грудні 2015 року запевнив, що в березні 2016 року буде проведений конкурс. Однак він не був проведений у зазначений термін.

Два роки тому Сисоєнко обіцяла домагатися ефективної роботи екстреної медичної допомоги в Київській області. Нардеп повідомила, що на сесії Київської облради була ухвалена обласна програма «Про подальше вдосконалення екстреної медичної допомоги в Київській області на 2016-2018 роки». Відповідно до програми, в області має бути розгорнуто 156 бригад ЕМД, наразі працюють 102.

У 2017 році у Верховній Раді зареєстрований проект закону щодо гарантування безпеки медпрацівникам і працівникам системи ЕМП, що входять до складу бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги. Одним зі співавторів виступила Сисоєнко.

У січні 2018 року Ірина Сисоєнко повідомила, що завдяки обласним депутатам фракції «Об'єднання «Самопоміч» була ухвалена обласна програма екстреної медичної допомоги. Згідно з цією програмою вже відкрита єдина диспетчерська в Білій Церкві, закуплені машини з необхідним медичним обладнанням.

Проте, за словами нардепа, реальної урядової програми порятунку екстреної медицини немає. У квітні Сисоєнко вдалося отримати від прем'єр-міністра обіцянку, що буде ухвалена урядова програма порятунку екстреної медицини.

Станом на 13 серпня 2018 року за сприяння Ірини Сисоєнко Київська обласна рада ухвалила програму розвитку екстреної медичної допомоги на 2016-2019 роки.

Також нардеп впоралася з наміром докласти всіх зусиль, щоб знайти можливість обладнати приміщення Інституту акушерства педіатрії та гінекології. У відповідь на наш запит в медзакладі повідомили, що Ірина Сисоєнко на постійній основі допомагає центру. Так, проведений ремонт холу в дитячому корпусі та інших приміщеннях, а в період із серпня до вересня проводилися роботи із заміни вікон.

До кінця депутатського терміну Сисоєнко належить виконати ще 14 обіцянок. Вона запевнила, що боротиметься за відновлення на посаді лікаря Черницького з Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району в Боярці.

Нагадаємо, що навесні 2018 року в Боярської районної лікарні об'єднали два відділення, а керівником нового підрозділу призначили дружину головного лікаря. Іншого ж медика – завідувача гінекологічного відділення Романа Черницького – вирішили скоротити. Прихильники обох лікарів зійшлися на пікет під медичним закладом.

Також нардеп заявила, що наполягатиме на повному фінансовому аудиті Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району в Боярці.

У 2016 році нардеп пообіцяла, що в Київській області будуть організовані притрасові травмцентри: в Білоцерківському районі це траса Одеса-Київ, в Макарівському – Житомирська траса, в Борисполі – Харківська траса, в Броварах – Чернігівська.

«Це будуть самостійні функціональні підрозділи лікарень з хірургами, травматологами, анестезіологами, реаніматологами та іншими вузькопрофільними фахівцями, здатними надавати кваліфіковану допомогу постраждалим. Велика увага буде приділена навчанню відповідних фахівців, особливо підготовці кваліфікованих травматологів-ортопедів», – запевнила вона.

Проект обласної комплексної програми «Здоров'я Київщини на 2018-2020 роки» представлено для схвалення головою Київської обласної державної адміністрації з подальшим направленням на розгляд та затвердження до Київської обласної ради. Зокрема, він передбачає в 2018 році створення п'яти притрассових центрів політравми на п'яти основних дорожніх шляхах.

За словами Ірини Сисоєнко, тепер основне завдання – забезпечити фінансування програми.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: