Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сисоєнко запевнила, що у Київській області буде організовано притрасові травмцентри

14 березня 2016 року народний депутат Ірина Сисоєнко запевнила, що у Київській області буде організовано притрасові травмцентри: в Білоцерківському районі це траса Одеса - Київ, в Макарівському районі - Житомирська траса, в Борисполі - Харківська траса, в Броварах – Чернігівська. Це будуть самостійні функціональні підрозділи лікарень з хірургами, травматологами, анестезіологами, реаніматологами та іншими вузькопрофільними спеціалістами, здатними надавати кваліфіковану допомогу постраждалим. Велику увагу буде приділено навчанню відповідних спеціалістів, особливо підготовці кваліфікованих травматологів-ортопедів.
Архів
Сказано 14 березня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/irina.sysoenko/posts/1005996089475153
  • https://www.facebook.com/irina.sysoenko/posts/1055250394549722?pnref=story
  • Лист народного депутата
  • 1
  • 2
  • 1
  • https://www.facebook.com/irina.sysoenko/posts/1965440646864021

Результат

16 травня 2016 року розпочався «Тиждень безпеки руху в Україні». Народний депутат Ірина Сисоєнко, на обговоренні важливих питань, акцентувала увагу на необхідності швидшої реалізації пілотного проекту у Київській області, що має на меті відкриття 3-4 притрасових травмцентрів на основних дорожніх шляхах: на Одесу, Харків, Житомир. Народний депутат наголосила, що всі відділення повинні бути обладнані сучасними протишоковими палатами.

Згідно із відповіддю на інформаційний запит від "Слово і Діло" від 26 лютого 2018 року Ірина Сисоєнко повідомляє, що для вирішення питання створення притрасових травм центрів нею було проведено три засідання «круглих столів». За результатом останнього засідання «круглого столу» було прийнято рішення доручити Міністерству охорони здоров'я України спільно з Національною академією медичних наук України опрацювати питання щодо доцільності створення при формуванні госпітальних округів закладів охорони здоров'я зі спеціальним статусом «притрасова лікарня», «центр травми» з визначенням відповідних функцій та завдань.

На виконання відповідного доручення керівництвом Міністерства охорони здоров'я було створено робочу групу з питань удосконалення системи надання допомоги постраждалим з травмою.

Крім цього, в Київській області, в якості пілотного проекту, запрацювала робоча група по розробці програми: «Надання медичної допомоги постраждалим з травмами», яка буде представлена в Обласну раду найближчим часом, де буде чітко визначено в розрізі реформування на яких лікувальних закладах (майбутні Лікарні інтенсивного лікування) будуть базуватися травм центри 1-2-3- рівня.

Тобто, станом на сьогодні, робота щодо реалізації пілотного проекту притрасових травм центрів триває. І Ірина Сисоєнко, як народний депутат України, робить усе, що є в її компетенції для створення таких центрів. Також, слід зазначити, що наступні кроки по проекту залежать саме від Міністерства охорони здоров’я та органів місцевого самоврядування.

Відповідно до листа від Департаментом охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації щодо надання інформації про реалізацію пілотного проекту відносно встановлення та функціонування притрасових травмцентрів у Київській області на основних дорожніх шляхах починаючи з 2016 року і станом на 20.02.2018 стало відомо, що згідно з розпорядженням голови Київської обласної державної адміністрації від 12 грудня 2017 року № 621 «Про ініціювання розробки проекту Київської обласної комплексної програми «Здоров’я Київщини на 2018-2020 роки» департаментом охорони здоров’я було розроблено проект обласної комплексної програми «Здоров’я Київщини на 2018-2020 роки».

Зокрема у 2018 році передбачено створення 5 притрасових центрів політравми на 5 основних дорожніх шляхах.

На сьогодні, проект обласної комплексної програми «Здоров’я Київщини на 2018-2020 роки» поданий для схвалення головою Київської обласної державної адміністрації з подальшим направленням на розгляд та затвердження до Київської обласної ради.

21 травня 2018 року Ірина Сисоєнко повідомила, що на базі лікарень, розташованих найближче до ключових автотрас, мають бути створені притрасові центри травми. Сисоєнко повідомила, що разом з іншими активістами підготували обласну програму, яка передбачає створення притрасових травмоцентрів у Київській області. Завдяки зазначеним депутатам рішенням Київоблради вона була затверджена. Тепер перед нардепом основне завдання - забезпечити фінансування програми.

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання