Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Анатолій Євлахов

Читать на русском
Анатолій Євлахов обіцяв, зокрема, народне вето та народний вотум недовіри. Але втілювати в життя це не став.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Анатолій Євлахов (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Євлахов був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №207 (Чернігівська область). За час своєї каденції він дав 23 обіцянки, з яких виконав 7 (30%), а 6 – провалив.

Перед виборами Євлахов обіцяв домогтися впровадження народного вотуму недовіри, народного вето й запровадити народну законодавчу ініціативу (це означає, що законопроект, підтриманий 150 тисячами громадян, розглядатиметься парламентом). Всі три ці обіцянки народний депутат провалив: жодної відповідної законодавчої ініціативи він до Ради не вніс.

Крім того, він не виконав обіцянку залучити в 2017 році кошти на завершення проекту вуличного освітлення села Ганнівка. Місцева влада повідомила, що питання виділення коштів на завершення проекту вуличного освітлення за сприяння Євлахова не було вирішене.

Минулого року Євлахов допоміг придбати твердопаливні котли до дитячих садків «Сонечко» та «Калинка» Сосницького району. Також депутат допоміг у будівництві спортивного майданчика в Сосниці. Його відкриття відбулося 23 листопада минулого року на території гімназії ім. О. П. Довженка.

Обіцяв Євлахов допомогти з коштами на завершення проекту вуличного освітлення села Мале Устя. Своє слово нардеп дотримав: місцева селищна рада повідомила, що завдяки Євлахову з державного бюджету виділили 250 тисяч гривень на освітлення. Воно запрацювало в Малому Усті наприкінці 2017 року.

Ще 10 обіцянок Євлахову потрібно виконати. Так, у передвиборчій програмі в нього є обіцянка домогтися впровадження прогресивного оподаткування, яке залежатиме від доходів. Восени 2015 року в Раді був зареєстрований законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації», розроблений за участю Євлахова. Він, зокрема, передбачає реформу оподаткування – розподілений прибуток і прирівняні до нього платежі, зниження базової ставки податку до 15%, впровадження електронного кабінету платника податків, ліквідація податкової міліції.

Також парламентар обіцяв створити державну програму кредитування для студентів на навчання. Поки в Україні така програма відсутня.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: