В Україні випробували бронемашину «Лев»

Читать на русском
Машину створили на базі танка Т-72. Вона призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої військової техніки.

На ДП «Львівський бронетанковий завод», який входить до складу ДК «Укроборонпром», успішно завершили визначено-відомчі випробування броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) «Лев» і готові до її серійного виробництва.

Про це у вівторок, 25 вересня, повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», пише «Слово і Діло».

Нова українська зброя та військова техніка - фотоТурчинов проінспектував випробування нової української зброї та військової техніки: безпілотники, вертольоти і боєприпаси.

Зазначається, що машина створена на базі танка Т-72 й призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій, а також для її ремонту в польових умовах.

Бронемашина «Лев» оснащена лебідкою з тросом робочою довжиною 200 метрів.

«Електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора ремонтно-евакуаційної машини, дозволяє проводити електрозварювальні роботи в польових умовах. БРЕМ «Лев» має кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 тонн для монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів, зокрема танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних скатів тощо», – йдеться в повідомленні.

Додатково машина обладнана вантажною платформою, яка дозволяє транспортувати запасні частини вагою до 1,5 тонни.

Бронемашина може розвивати швидкість до 60 км/год, здатна працювати в діапазоні температури повітря від -40 до +40 градусів і має запас ходу не менш ніж 460 кілометрів грунтовою дорогою.

Екіпаж машини – 3 особи, на озброєнні – кулемет НСВТ (КТ-12,7).

Раніше в Україні завершилася програма модернізації бронетранспортера БТР-60ПБ, який отримав назву БТР-60МК.

Також повідомлялося про завершення випробувань модернізованого танка Т-72АМТ. Він озброєний ракетами «Комбат».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: