Безробітних українців поменшало

Читать на русском
Рівень безробіття в Україні поступово знижується і за підсумками першого кварталу становив 9,7 відсотка проти 9,9 відсотка кварталом раніше.

Рівень безробіття в Україні поступово знижується і за підсумками першого кварталу становив 9,7% проти 9,9% кварталом раніше.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє урядовий портал з посиланням на дані Державної служби статистики, які були зібрані і проаналізовані за методологією Міжнародної організації праці.

Безробіття в Україні: динаміка за останній рікБезробіття в Україні за минулий рік порівняно з 2016 роком скоротилося. За даними Держстату, безробітними залишаються майже 355 тисяч українців.

«Так, в абсолютних показниках кількість зайнятого населення в Україні у віці 15-70 років становила 16 млн осіб, безробітних - 1,7 млн ​​осіб», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що в географічному і статевому розрізі рівень зайнятості і безробіття виявився нерівномірним.

Так, рівень безробіття серед жінок дещо нижчий у середньому по країні і становить 9,1%. Також 9,1% становить рівень безробіття серед жителів міст.

Раніше в Держстаті повідомили, що в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, міста Севастополя і частини зони проведення операції Об'єднаних сил) у травні 2018 року рівень безробіття порівняно з попереднім місяцем знизився і становив 1,2%.

Нагадаємо, безробіття в Україні за підсумками березня скоротилося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: