Російський винищувач небезпечно зблизився з Су-27 над Чорним морем

Читать на русском
Російські літаки неодноразово здійснювали обліт українських кораблів, які йшли до Азовського моря.

В акваторії Чорного моря сталося небезпечне зближення російського винищувача Су-27 з військово-транспортним літаком Ан-26.

Про це повідомляє прес-служба ВМС України, пише «Слово і Діло».

Так, під час проходження українських кораблів через Керченську протоку судна ФСБ РФ і Чорноморського флоту в складі більш ніж 10 одиниць супроводжували українців, а літаки неодноразово здійснювали обліт українських кораблів, у тому числі на гранично низьких висотах.

Водночас українські військові відзначають, що Росія за останні кілька днів допустила низку небезпечних інцидентів – як на морі, так і в повітрі.

«20 вересня близько 17:00 розвідувальний корабель РФ «Приазов'я» зробив надмірне зближення з українськими судами на дистанцію 2 кабельтів, чим грубо порушив вимоги міжнародних правил і створив украй небезпечну ситуацію», – йдеться в повідомленні.

21 вересня російський винищувач Су-27 створив передумови для аварійної події в повітрі, зблизившись на небезпечну відстань із військово-транспортним літаком Ан-26 ВМС України, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря, повідомляють у ВМС.

Нагадаємо, українське пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» і морський буксир A830 «Корець» слідують з Одеси до Бердянська, де стануть основою нової військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

У ВМС раніше повідомили, що перехід через Керченську протоку до Азовського моря українських військових кораблів проходив у складній ситуації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: