Дніпро втратив статус міста-мільйонника

Читать на русском
Найбільш значне скорочення - майже тисячу жителів - зафіксовано в Соборному, одному з центральних районів Дніпра.

Дніпро перестав бути містом з населенням понад мільйон чоловік.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Головне управління статистики в Дніпропетровській області, пише «Слово і Діло».

Чому влада не наважується провести перепис населення?Кабінет міністрів ухвалив рішення про проведення пробного перепису населення в Україні в 2019 році. Про те, чому так затягнули з рішенням, міркували експерти.

Згідно з останніми даними, в серпні 2018 року, кількість жителів Дніпра складала близько 999,3 тисячі осіб, що менше, ніж на 1 січня нинішнього року (1002944 тис. осіб). Найбільш значне скорочення - майже тисячу жителів - зафіксовано в Соборному, одному з центральних районів Дніпра. Скорочення відбулося за рахунок міграції населення, а також скорочення з природних причин.

Раніше в міській раді заявляли, що поняття «мільйонник» - не офіційне, а скоріше іміджеве: жодних привілеїв, зокрема, дотацій з держбюджету, цей статус місту не дає. Також звучали пропозиції збільшити населення міста за рахунок приєднання прилеглих селищ.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов обіцяє впровадити веб-сервіс «Кабінет жителя» в 2018 роціСказано 28 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

У 2011 році Дніпро (тоді - Дніпропетровськ) офіційно перестав бути містом з населенням понад мільйон. Чисельність жителів міста, за оцінкою Головного управління статистики в області, восени того року склала 999 тис. 300 осіб.

Але в січні 2018 року в управління статистики в області повідомило, що Дніпро знову став містом з населенням в 1,003 мільйона чоловік.

Раніше повідомлялося, що за перше півріччя 2018 року чисельність населення України скоротилася на 122,5 тис. осіб і становить 42 млн 263,9 тис. осіб.

Також відзначимо, в Україні за 2018 рік померли понад тисяча немовлят.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: