Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Михайло Довбенко

Читать на русском
Довбенко виконав чверть обіцянок. За рік він має відремонтувати дороги, ліквідувати безробіття та вирішити екологічні проблеми округу.
Михайло Довбенко

За рік до виборів час підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» буде аналізувати рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться по всьому списку парламентаріїв. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Михайло Довбенко (фракція «Блок Петра Порошенка»).

Довбенко пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за одномандатним виборчим округом №84 (Тисмениця, Івано-Франківська область). За час каденції він дав 16 обіцянок, з яких 4 виконав і поки що жодної не провалив.

Всі виконані обіцянки нардепа прописані в передвиборчій програмі БПП. Довбенко пообіцяв реформувати суди, і ставши нардепом, проголосував за проект Закону про Конституційний Суд України, а також законопроект «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів.

Також він пообіцяв встановити громадський контроль за призначенням і діяльністю суддів, і виконав обіцянку, підтримавши в Раді проект закону «Про судоустрій і статус суддів». Нова редакція закону про судоустрій передбачала масштабну реорганізацію та переатестацію всієї судової системи, а також створення Громадської ради доброчесності.

Обіцянку сприяти фінансовій децентралізації громад Довбенко виконав, проголосувавши в 2014 році за зміни до Податкового та Бюджетного кодексів України, які запустили цей процес. Таким чином було введено розподіл компетенцій та збільшено кількість платежів, які залишаються в розпорядженні місцевих бюджетів.

Довбенко пообіцяв реформувати судиСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Аналогічним чином нардеп виконав зобов'язання домогтися створення громадського телебачення, підтримавши в 2015 році відповідний проект закону.

Однак, за чотири роки Довбенко виконав лише чотири обіцянки, а за рік, що залишився до кінця каденції йому треба встигнути втілити ще 12 зобов'язань перед виборцями.

Під час виборів він обіцяв вирішити багато проблем округу: «Першочергово направлятиму всі свої зусилля на ліквідацію безробіття в Тисменицькому, Тлумацькому и Галицькому районах, ремонт доріг загальнодержавного и місцевого значення на території округу, вирішення екологічних проблем, пов’язаних з роботою Бурштинської ДРЕС та проблеми Придністровья».

Проте, нардеп досі не направив жодного запиту для вирішення екологічних проблем, пов'язаних з роботою Бурштинської ДРЕС.

Також Довбенко не вжив жодних кроків для ліквідації безробіття в окрузі.

Не зафіксовано бурхливої діяльності депутата з приводу ремонту доріг.

Крім того, Довбенко не направив жодного запиту та не ініціював законопроектів для вирішення проблем Придністров'я.

Довбенко пообіцяв вирішити проблеми с. Придністров’яСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Чотири роки тому Довбенко пообіцяв провести антикорупційну люстрацію судових, правоохоронних, податкових та митних органів. Прийнятий у вересні 2014 року законопроект «Про очищення влади», яким запроваджувався механізм люстрації чиновників, спочатку допрацьовувався з тим, щоб внести правки Венеціанської комісії, а потім потрапив на розгляд Конституційного суду, де й перебуває до цього дня.

Тим часом, Громадський люстраційний комітет повідомив, що протягом 2015 року виявлено 2 тисячі 557 осіб, які підлягають люстрації, 860 чоловік були звільнені за законом про очищення влади. Серед таких: екс-заступник міністра внутрішніх справ, перший заступник керівника Національної поліції Василь Паскаль, начальник київської міліції АлександрТерещук, командувач сухопутними військами Збройних сил України Анатолій Пушняков. Багато люстрованих чиновників поновилися на роботі через суд.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про які ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: