Трамп запропонував побудувати ще одну стіну

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп запропонував зупинити міграційний потік з Африки в Європу шляхом будівництва стіни в пустелі Сахара.

Президент США Дональд Трамп запропонував зупинити міграційний потік з Африки в Європу шляхом будівництва стіни в пустелі Сахара.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів голова МЗС Іспанії Жозеп Боррель, повідомляє Europa Press.

За словами міністра, Трамп розуміє, що таким методом не вирішити повністю проблему мігрантів, однак можливе подвоєння населення Африки в найближчі 20 років змушує вживати заходів. Як приклад стіни американський президент навів свій проект спорудження на кордоні США і Мексики.

«Європейське суспільство недостатньо структуроване, щоб поглинати більше, ніж один відсоток мігрантів, особливо якщо вони мусульмани», - навів слова Трампа Боррель.

Крім того, сам голова іспанського МЗС зазначив, що Європі загрожує нова велика міграційна криза. Причиною стане політика Італії, яка не бажає приймати нових мігрантів і скорочує їх приплив у країну.

Дональд Трамп ухвалив рішення про будівництво стіни на кордоні з Мексикою для боротьби з напливом нелегальних мігрантів у Штати.

На будівництво американський лідер запросив $ 25 млрд. Однак конгрес виділив тільки $ 1,6 млрд. Трамп наполягає на тому, щоб Мексика також взяла на себе частину витрат, але Мехіко категорично проти.

1 серпня на зустрічі зі своїми прихильниками в місті Тампа Трамп заявив, що ділянки стіни на кордоні з Мексикою вже почали будуватися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: