Трамп розповів, скільки коштує відгородитися від Мексики

Читать на русском
За даними попередніх підрахунків, загальні витрати на стіну перевищать 33 мільярди доларів протягом наступного десятиліття.

Адміністрація президента США Дональда Трампа запросила у конгресу 18 мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише The Washington Post з посиланням на документ, який був спрямований Службою митного і прикордонного контролю Міністерства внутрішньої безпеки США.

«Стіна Яценюка» та її аналоги у світіОбіцяна екс-прем'єром Арсенієм Яценюком стіна на кордоні з Росією донині є головною недобудовою України: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про неї і аналогічні проекти в інших країнах світу.

Таку суму планується виділити протягом наступних 10 років. Кошти планується направити на 316 миль (приблизно 508 км) нової огорожі і зміцнення ще 407 миль (близько 655 км), де вже існують загородження.

«Якщо робота буде завершена, до 2027 року на більш ніж половині кордону з Мексикою довжиною у 2000 миль буде стіна або інша перешкода», - наголошується в повідомленні.

Крім зазначеної суми для додаткового персоналу й навчання, за підрахунками Адміністрації, буде потрібно $8 мільярдів, ще 5 млрд - на нові прикордонні технології, не менше 1 млрд - для будівництва додаткових під'їзних доріг.

За даними попередніх підрахунків, загальні витрати на «стіну» перевищать 33 мільярди доларів протягом наступного десятиліття.

Оприлюднений документ став першим публічним попереднім підрахунком витрат США на будівництво стіни, про яку Трамп заявляв ще під час передвиборної кампанії.

Після інавгурації Трамп заявив, що для початку будівництва будуть використовуватися кошти американських платників податків, проте пізніше Мексика сама все відшкодує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: