В ООН озвучили кількість загиблих на Донбасі

Читать на русском
В ООН повідомляють, що обидві сторони конфлікту допустили такі порушення, як тортури, сексуальне насильство і незаконне утримання під вартою.

У ході конфлікту на Донбасі з 16 травня по 15 серпня загинули 12 цивільних осіб і 93 були поранені.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила на брифінгу глава місії Фіона Фрейзер, пишуть Українськi Новини в середу, 19 вересня.

Наєв розповів, від чого залежить перемога України у війні на ДонбасіКомандувач Об'єднаних сил Сергій Наєв розповів, що перемога України у війні на Донбасі залежить не тільки від суто військової складової, а й від зміни свідомості людей.

За її словами, в ході конфлікту на Донбасі тривають порушення прав цивільного населення.

«Моніторингова місія ООН зафіксувала 63 випадки порушення прав людини за звітний період», - повідомила вона.

За звітний період у 3 місяці зафіксована загибель 12 і поранення 93 мирних жителів, найбільше в кінці травня - червні.

Фрейзер відзначила, що обидві сторони конфлікту допустили такі порушення, як тортури, сексуальне насильство і незаконне утримання під вартою.

Також наголошується, що співробітники ООН відвідали 7 в'язниць на підконтрольній Україні території і поговорили з 64 заарештованими.

Місія ООН стурбована, що більшість вироків, а саме 60%, відносно затриманих українськими правоохоронцями сепаратистів виносяться на підставі угоди зі слідством і визнання ними своєї вини.

ООН допускає, що підсудні укладають такі угоди під тиском, і закликає суддів ретельно перевіряти ці обставини.

Раніше спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер охарактеризував поточну стадію конфлікту в Донбасі як «гарячу війну».

Також повідомлялося, що в Україні не вдалося ідентифікувати 75 військовослужбовців, які загинули під час бойових дій на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: