Авіаносна ударна група ВМС США увійшла в Середземне море

Читать на русском
На борту Harry Truman знаходяться 90 літаків і вертольотів, до складу всієї авіаносної ударної групи входять майже 6,5 тисячі військовослужбовців.

Авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем USS Harry S.Truman увійшла в акваторію Середземного моря.

Як повідомляє прес-служба американських військово-морських сил, ударна група буде задіяна в морські операції за участю союзників по НАТО і регіональних партнерів, пише «Слово і Діло».

Сильніші за самих себе: чому ЗСУ піднялися в рейтингу найсильніших армій світуЗа даними міжнародних експертів, в армії України значно збільшилася кількість бронетехніки.

Командувач Шостим флотом США Лайза Франчетті зазначила, що в ході перебування групи в Середземномор'ї планується відпрацювати «весь спектр морських операцій».

На борту Harry Truman знаходяться 90 літаків і вертольотів, до складу всієї авіаносної ударної групи входять майже 6,5 тисячі військовослужбовців. Крім авіаносця до складу групи входять ракетний крейсер Нормандія і декілька ракетних есмінців.

На даний момент у водах Середземного моря знаходяться чотири американських есмінця: Carney, Ross і Winston S. Churchill і USS Bulkeley. Всі вони оснащені крилатими ракетами Томагавк.

Раніше ракетний есмінець ВМС США Bulkeley з крилатими ракетами «Томагавк» увійшов 12 вересня в акваторію Середземного моря.

Також в ЗМІ з'явилася інформація, що авіаносець США хочуть залишити в Середземному морі через РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: