У Росії прокоментували програш апеляції щодо «боргу Януковича» (доповнено)

Читать на русском
Рішення суду Лондона хоч і відкладає рішення щодо спору Росії і України про євробонди на $3 млрд, але РФ все ще чекає вердикту в свою користь.

Рішення суду Лондона хоч і відкладає рішення щодо спору Росії і України про євробонди на $3 млрд, але РФ все ще чекає вердикту в свою користь.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив перший віце-прем'єр і міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передає Інтерфакс.

Україна визнала «борг Януковича» недійснимУкраїна визнала договір позики на $3 млрд між Януковичем і Російською Федерацією в грудні 2013 року недійсним і таким, що не підлягає примусовому виконанню.

«Рішення апеляційної інстанції полягає в наступному - з чотирьох доказів української сторони не підтримано три. Щодо одного з них Апеляційний суд Англії прийняв рішення про проведення більш глибокого, детального вивчення питання. Йдеться про надання кредиту Україні нібито під впливом російської сторони», - пояснив він.

Силуанов наголосив, що Росія має намір звернутися до Верховного суду Англії.

Україна виграла апеляцію в Апеляційному суді Англії на рішення суду Лондона на користь РФ в справі щодо «боргу Януковича» на $3 млрд.

Раніше повідомлялося, що Україна запровадила мораторій на обслуговування євробондів на $3 млрд, виділених РФ режиму Януковича в грудні 2013 року.

У грудні 2015 року Міжнародний валютний фонд повідомив про те, що борг України Росії в розмірі $3 млрд визнана офіційною, а не комерційним.

Також повідомлялося, що Міністерство фінансів Росії 17 лютого 2016 року подало до високого суду Лондона позов до України з обов'язку в $3 млрд.

Крім того, в липні 2016- го в Кремлі заявили, що Росія вважає борг Києва в $3 мільярди державним.

Україна заявляла, що її лінія захисту у цій справі побудована на тезі про притягнення Росії до відповідальності за агресію та інші протиправні дії щодо України.

Росія в свою чергу подала до Високого суду Лондона клопотання про винесення рішення щодо облігацій України, що належать РФ, в прискореному порядку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: