У Вашингтоні розкрили деталі нових санкцій США

Читать на русском
Нові санкції США за втручання в американські вибори можна застосовувати не тільки до фізичних і юридичних осіб, а й до цілих країн.

Нові санкції США за втручання в американські вибори можна застосовувати не тільки до фізичних і юридичних осіб, а й до цілих країн.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів 12 вересня радник президента Сполучених Штатів з нацбезпеки Джон Болтон.

Трамп таки визнав втручання РФ у вибориПрезидент США Дональд Трамп роз'яснив свою заяву, зроблену в Гельсінкі, щодо втручання Росії в президентські вибори США в 2016 році.

«Указ наказує нам визначати фізичні, юридичні особи або цілі країни, які втручаються в наші вибори, і зробити висновки на цей рахунок», - цитує «РІА Новини» Болтона.   У той же час директор нацрозвідки США Ден Коутс заявив, що указ не спрямований на конкретну країну. За його словами, при виявленні фактів втручання у вибори протягом 45 днів зібрана інформація буде передана генпрокурору США і міністерству внутрішньої безпеки.

Протягом ще 45 днів вони ухвалять рішення, який вплив справило це втручання.

Раніше 12 вересня стало відомо, що президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ про відповідальність за втручання у вибори в Сполучених Штатах.

У США вже більше року триває розслідування втручання Росії у вибори президента США 2016 року. Американські спецслужби заявляють про причетність Росії до злому комп'ютерів національного комітету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: