Отруєння в таборі: дівчинка, яка впала в кому, померла

Читать на русском
Дитина знаходилася в комі з початку липня, після харчового отруєння в таборі Славутич Київської області.

Восьмирічна дівчинка, яка після отруєння в таборі «Славутич» перебувала в комі, померла в середу, 12 вересня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє LIGA.net з посиланням на інформацію з лікарні «Охматдит».

Мати отруєної в таборі «Славутич» дівчинки розповіла про кричущу халатністьДівчинка, яка отруїлася 2 липня в дитячому таборі «Славутич» під Києвом, досі перебуває в комі.

«Підтверджуємо інформацію», – зазначила прес-секретар «Охматдиту» Софія Кущ.

Її з ознаками розладу травлення, загальною слабкістю й блювотою до лікарні ввечері 2 липня привезла мати.

«Потім у дитини різко погіршився стан вже під час огляду лікарями, вона втратила свідомість, а десь близько 20:40 у неї почалися судоми. Її перевели до реанімаційного відділення, підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Викликали реанімаційну бригаду, вона приїхала о 5:00 3 липня. На цей момент дівчинка мала серцеву та легеневу недостатність, перебувала в комі другого ступеня», – зазначили в КОДА.

Напередодні в Держпродспоживслужбі повідомили, що дівчинці, ушпиталеній у тяжкому стані, поставили попередній діагноз «Енцефаліт».

2 липня 2018 року в дитячому таборі «Славутич» у селі Циблі Київської області у 12 дітей з'явилися симптоми харчового отруєння. Восьмирічну дівчинку ушпиталили в стані коми, інші діти були поміщені до ізолятора. За фактом отруєння прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що кома дитини з табору не пов'язана з отруєнням, вона пов'язана із супутнім захворюванням.

Нагадаємо, 2 липня 11 дітей-учнів школи художньої гімнастики Дерюгіних, які відпочивали в приватному таборі «Славутич» у селі Циблі Київської області, поскаржилися на погане самопочуття. В них виявили ознаки отруєння й Держпродспоживслужба взяла проби продуктів харчування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: