Порошенко відреагував на вирок Сущенку

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко обурений рішенням Верховного суду Росії, який залишив у силі вирок українському журналісту Роману Сущенку у вигляді 12 років колонії.

Президент України Петро Порошенко обурений рішенням Верховного суду Росії, який залишив у силі вирок українському журналісту Роману Сущенку у вигляді 12 років колонії.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Від самого початку ця справа була фарсом, і абсурдність «судів» над Романом очевидна для всього цивілізованого світу. У РФ досі триває 1937 рік, у той час як у нас іде боротьба з агресією Росії й триває визволення українських заручників Кремля», – написав Порошенко.

Президент підкреслив, що Сущенка чекають на батьківщині.

«Романе, вдома на тебе чекають і борються, й день твого звільнення неухильно наближається. Ми об'єднуємо світове співтовариство, працюємо над продовженням санкцій тиску для твого якнайшвидшого звільнення й звільнення інших наших співвітчизників», – додав Порошенко.

Нагадаємо, 12 вересня Верховний суд Росії відхилив скаргу на вирок Сущенку в 12 років позбавлення волі. Такий вирок, на думку першого віце-спікера ВР, відкриває шлях для початку процедури його помилування та передачі на територію України.

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка наприкінці вересня 2016 року. Його звинуватили в шпигунстві. Адвокат заявляв, що Сущенку погрожують 20-річним тюремним терміном у разі невизнання ним провини. Україна неодноразово зверталася до РФ з вимогою негайного звільнення журналіста.

Відзначимо також, за інформацією адвоката, Сущенко готовий написати прохання про помилування.

Раніше українському омбудсмену Людмилі Денісовій відмовили в зустрічі із Сущенком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: