«Репортери без кордонів» відреагували на вирок Сущенку

Читать на русском
В організації Репортери без кордонів засудили ув’язнення українського журналіста Романа Сущенка в Росії.

В організації Репортери без кордонів засудили ув’язнення українського журналіста Романа Сущенка в Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у заяві організації.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Український журналіст Роман Сущенко був засуджений 4 червня 2018 року до 12 років табору суворого режиму за «шпигунство». Репортери без кордонів засуджують жорстокий вирок, винесений в ході абсолютно непрозорого процесу», - наголошується у заяві.

В організації зазначають, що єдиним відкритим моментом процесу над Сущенком стало винесення резолютивної частини вироку.

«За півтора року його попереднього ув'язнення, російська влада жодного разу не дала пояснення причини такого жорсткого обвинувачення, як «збір секретної інформації про діяльність російської армії і Росгвардіі». Вміст обвинувального висновку було засекречено. Процес проходив за закритими дверима з самого моменту його початку в березні», - зауважують в «Репортерах без кордонів».

«Цей жорстокий вирок був винесений в результаті повністю секретного процесу. Якщо російська влада не надасть правдоподібних доказів провини журналіста, вони повинні негайно його випустити», - підкреслює керівник відділу Східної Європи та Центральної Азії «Репортерів без кордонів» Йоханн Бір.

Як повідомлялося, Московський міський суд визнав українського журналіста Романа Сущенка винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: