Нардеп узяв на поруки учасника АТО

Читать на русском
У вівторок, 11 вересня, поліція Дніпра відпустила блогера й учасника АТО Валерія Ананьєва, який був затриманий вчора перед презентацією книги.

У вівторок, 11 вересня, поліція Дніпра відпустила блогера й учасника АТО Валерія Ананьєва, який був затриманий учора перед презентацією книги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

За його словами, 11 вересня мало відбутися судове засідання з обрання йому запобіжного заходу в Новомосковському районному міськсуду.

«Ананьєв вийшов і повідомив, що його відпустили, нібито він помирився з «потерпілим у справі». Насправді, в поліції пояснили, що його відпустили на поруки народного депутата», – розповів кореспондент.

Нардеп Андрій Денисенко написав на своїй сторінці в Facebook, що це він узяв Ананьєва на поруки.

«Узяв на поруки Валеру Ананьєва, який, сподіваюся, все-таки найближчим часом презентує свою книгу вдячній дніпровській публіці», – написав він.

Разом із тим сам Ананьєв стверджує, що потерпілий забрав заяву. У поліції ж говорять, що справа ще не закрита.

Відзначимо, що Валерій Ананьєв був затриманий учора, 10 вересня, в Дніпрі перед презентацією книги.

«Подія, яка має стосунок до затримання, відбулася ще в січні 2016 року. Під час тренування в спортзалі в смт Гвардійське між двома чоловіками стався конфлікт. Після словесної перепалки один із чоловіків завдав кілька ударів кулаком в обличчя іншому. Потерпілий був доправлений до лікарні, де йому поставили діагноз «крововилив навколо очей, забій головного мозку першого ступеня, перелом кісток носа зі зміщенням», – пише прес-служба обласної поліції в Facebook.

Подія була кваліфікована за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (легкі тілесні ушкодження).

Пізніше, згідно з довідкою судмедекспертизи, в якій був вказаний ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, кваліфікація кримінального провадження була змінена на ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Нагадаємо, 17 травня в Києві невідомі напали на учасника АТО й блогера Валерія Ананьєва.

Раніше ЗМІ оприлюднили «розстрільний список» 47 журналістів і блогерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: