У Харкові зафіксовано випадок смертельної хвороби

Читать на русском
Хворого госпіталізували в обласну клінічну інфекційну лікарню у важкому стані і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

У Харкові зареєстровано випадок захворювання на ботулізм.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

Спалах ботулізму в Києві: пацієнтові не вистачило вакциниПотерпілий був шпиталізований до реанімаційного відділення Київської міської клінічної лікарні №3.

«Потерпілий, 1979 року народження, вживав в'ялену рибу (лящ), куплену у невідомої особи на ринку «ЛОСК», - йдеться в повідомленні.

Перші симптоми захворювання з'явилися у чоловіка через 15 годин після вживання продукту. Його госпіталізували в обласну клінічну інфекційну лікарню у важкому стані і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Діагноз «ботулізм» підтверджений лабораторно за результатами досліджень крові та залишків риби. Хворому введена моновалентна протівоботулініческая сироватка типів А, В, Е.

На сьогоднішній день стан хворого залишається важким.

Як повідомлялося, раніше в Запоріжжі зафіксовано два випадки захворювання на ботулізм.

Крім того, Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні 200 доз імуноглобуліну проти правця і 150 доз Протиботулінічні імуноглобуліну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: