НБУ пом'якшив вимоги до кредитних посередників банків

Читать на русском
НБУ за результатами аналізу пропозицій банківської спільноти пом'якшив вимоги до кредитних посередників банків.

НБУ за результатами аналізу пропозицій банківської спільноти пом'якшив вимоги до кредитних посередників банків.

Як повідомив НБУ на сайті, центробанк, зокрема, дозволив банкам делегувати кредитних посередників - фізособам-підприємцям, що мають в штаті найманих працівників, контроль за дотриманням співробітниками кредитних посередників встановлених регулятором вимог про наявність у них відповідної ділової репутації.

НБУ також уточнив обсяг інформації про кредитного посередника, яка повинна бути розміщена банком на власній веб-сторінці в випадках, коли укладені між банком і кредитними посередниками посередницькі договори мають однаковий обсяг переданих банком завдань/ повноважень.

Відповідні зміни затверджені постановою НБУ №91 від 8 серпня 2018 року Про внесення змін до Положення про встановлення вимог до кредитних посередників банків і їх діяльності в сфері споживчого кредитування, яке набирає чинності з 11 серпня 2018 року.

Цим документом вносяться зміни до Положення про встановлення вимог до кредитних посередників банків і їх діяльності в сфері споживчого кредитування, затвердженого постановою НБУ №50 від 8 червня 2017 року.

Раніше Нацбанк анонсував нові обмеження для банків.

Також в НБУ підрахували прибуток банків за півроку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: