МЗС засудило візит швейцарського політика до Криму

Читать на русском
Українська сторона попередила Швейцарію про можливість застосування санкційних заходів до політиків, які відвідали Крим.

Посольство України у Швейцарії засуджує незаконний візит делегації на чолі з колишнім членом Ради Кантонів Едуардом Белзером до анексованого Криму.

Про це ввечері в понеділок, 10 вересня, повідомила прес-служба посольства, пише «Слово і Діло».

Політики яких країн відвідали окупований КримЯкщо рік тому до Криму наважувалися їхати політичні пенсіонери або представники країн третього світу, то цього року окупований півострів відвідували і європейці.

Зокрема, в повідомленні йдеться про те, що візит Белзера до Криму є порушенням українського законодавства й суперечить офіційній позиції Швейцарії про невизнання анексії Криму.

Також посольство висловило жаль через те, що у Швейцарії знайшлися особи, які «дали себе використати з метою російської пропаганди».

«Цінуємо, що влада Швейцарії послідовно підтримує територіальну цілісність України, й сподіваємося, що цьому візиту буде дана належна оцінка. Україна залишає за собою право застосувати до іноземних громадян, які порушують правила в'їзду на анексовані території, санкційні заходи», – йдеться в повідомленні.

Раніше посольство України в Німеччині ініціювало відкриття кримінального провадження щодо делегації німецьких регіональних парламентарів від партії «Альтернатива для Німеччини» через відвідування ними анексованого Криму.

Також повідомлялося, що делегація політиків і бізнесменів зі Словаччини, незважаючи на всі застереження української сторони, прибула до анексованого Криму.

«Слово і Діло» з'ясувало, політики яких країн побували в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: