В Україні порушили справу проти німецьких депутатів

Читать на русском
За незаконне відвідування окупованих територій в Україні може загрожувати покарання до восьми років позбавлення волі.

Посольство України в Німеччині ініціювало відкриття кримінального провадження щодо делегації німецьких регіональних парламентаріїв від партії Альтернатива для Німеччини.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив український посол Андрій Мельник в інтерв'ю Європейській правді.

Політики яких країн відвідали окупований КримЯкщо рік тому до Криму наважувалися їхати політичні пенсіонери або представники країн третього світу, то цього року окупований півострів відвідували і європейці.

«Те, що ви депутат, не звільняє від відповідальності. Ми повинні використовувати і заочне засудження, і інші механізми, щоб показати німецькій стороні, що мова йде про порушників українського законодавства», - сказав він.

Посол підкреслив, що за законами України, за незаконне відвідування окупованих територій може загрожувати покарання до восьми років позбавлення волі. Він додав, що домогтися покарання для німецьких депутатів буде складно, оскільки в кримінальному кодексі Німеччини немає статті про аналогічний злочин, а країна не видає своїх громадян.

При цьому, за його словами, в Україні продовжують «креативний процес» щодо притягнення до відповідальності не тільки депутатів, а й вокаліста групи Ейч Пі Бакстера, який виступав у Криму.

Нагадаємо, делегація з восьми німецьких регіональних парламентаріїв відвідала анексований півострів у лютому. Всі вони були представниками правоконсервативної і євроскептичної партії Альтернатива для Німеччини.

Тоді в німецькому уряді розкритикували їх візит, нагадавши про невизнання Німеччиною Криму як частини Росії. А посол України пояснив німецьким депутатам, чому не можна їздити в Крим.

«Слово і Дело» з'ясувало, політики яких країн побували в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: