Україна передумала продавати велику зернову корпорацію

Читать на русском
Фонд державного майна відмовився від рішення приватизувати Державну продовольчо-зернову корпорацію (ДПЗКУ), яке було ухвалене на початку грудня минулого року.

Фонд державного майна відмовився від рішення приватизувати Державну продовольчо-зернову корпорацію (ДПЗКУ), яке ухвалили на початку грудня минулого року.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні регіонального відділення Фонду в Києві в газеті «Відомості приватизації», передає агентство «Інтерфакс-Україна».

Відповідний наказ був ухвалений 7 серпня 2018 року.

Раніше передбачалося, що на продаж буде виставлено 100% акцій ДПЗКУ, цей об'єкт був включений до попереднього переліку для приватизації в 2018 році, проте уряд виключив його.

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк наприкінці травня заявляв, що ДПЗКУ необхідно приватизувати, однак для цього необхідно реструктуризувати кредит Експортно-імпортного банку Китаю на $1,5 млрд. За його словами, кредитною угодою передбачено узгодження кредиторів на будь-які зміни в структурі власності.

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) створена урядом України в серпні 2010 року. 100% випущених акцій ДПЗКУ перебувають у державній власності.

До її складу входить розгалужена мережа філій – лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яні заводи. Сумарно 44 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,46 млн тонн зернових. У тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Раніше в Україні почалася мала приватизація. На продаж виставлятимуть активи вартістю до 250 мільйонів гривень.

Нагадаємо, ФДМ виставив перший лот малої приватизації – ним став державний пакет акцій «Укрпапірпрому» розміром 99,9%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: