ГПУ порушила справу за деклараціями одного з міністрів

Читать на русском
Провадження розпочато через внесення в декларацію недостовірної інформації на суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження про внесення неправдивих відомостей до електронної декларацію міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом та суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгеном Литвиновим.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 вересня, повідомляє прес-служба НАЗК.

Які теми хвилюють міністра енергетики НасаликаІгор Насалик виконав лише 21 відсоток своїх обіцянок. Найкраще міністру даються запевнення на тему споживання та обліку ресурсів.

Зокрема, зазначено, що ГПУ порушила справу через внесення в декларацію недостовірної інформації на суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів.

«Генеральна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу, на підставі висновків Національного агентства з питань запобігання корупції», - йдеться в повідомленні.

У НАЗК також відзначили, що раніше відповідні висновки скеровувалися Національним агентством з підслідності в Національне антикорупційне бюро, проте досудові розслідування так і не були розпочаті.

Нагадаємо, раніше НАЗК ухвалило рішення про внесення припису Насалика про порушення вимог антикорупційного законодавства.

Також повідомлялося, що в Києві нардеп побився з міністром енергетики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: