Насалик провалив обіцянку про те, що до середини 2018 року в Україні не буде жодної збиткової шахти

Читать на русском
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик не виконав обіцянку, що через рік і два місяці в країні не буде жодної збиткової шахти.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик провалив обіцянку, що через рік і два місяці в країні не буде жодної збиткової шахти.

Таку обіцянку він дав 24 травня 2017 року під час засідання Кабміну, нагадує «Слово і Діло».

«На завершення хочу сказати, що ухвалення концепції розвитку й ухвалення плану дій із реалізації концепції розвитку дозволить нам уже до кінця 2018 року збільшити випуск готової продукції до 8,7 мільйона тонн. І я можу твердо сказати, що за рік і два місяці в нас не буде жодної збиткової шахти», – заявив міністр енергетики.

Нагадаємо, 24 травня 2017 року Кабмін ухвалив розпорядження (№ 733-р) «Про схвалення Концепції реформування та розвитку вугільної промисловості на період до 2020 року» та план заходів на 2017 рік щодо реалізації цієї концепції.

У Департаменті інформації та комунікацій із громадськістю Секретаріату Кабміну повідомили, що станом на 27 липня 2018 року в Україні налічується 102 державні шахти. Переважна більшість із них розташовані в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Поза зоною ООС працюють 33 шахти. З них лише 4 працюють із прибутком.

За п'ять місяців поточного року обсяг видобутку вугілля склав 1 млн 852 тис. тонн. Це на 3,6% менше запланованого й на 7,6% менше відповідного періоду 2017 року. При цьому вартість продукції зросла на 30,5% порівняно з показниками минулого року.

Оскільки через рік і два місяці після заяви Насалика лише 4 шахти з 33 працюють не у збиток, обіцянка міністра вважається невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Насалик дав 49 обіцянок, з яких 7 виконав, а 22 – провалив.

Раніше ми повідомляли, що шахтарям так і не погасили всю заборгованість із зарплати, як обіцяв Насалик.

Через що Насалик, нардеп Шахов і Волинець влаштували сутичку в центрі Києва, дивіться на відео.

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: