Стало відомо, коли Європарламент схвалить угоду з Британією

Читать на русском
Голосування відбудеться на пленарному засіданні 11-14 березня. Ймовірні терміни голосування вперше озвучуються на офіційному рівні.

Європейський парламент ухвалить угоду з Лондоном лише за два тижні до того, як Велика Британія вийде з Європейського Союзу (Brexit) 29 березня 2019 року.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявила голова комітету з конституційних питань Європарламенту Данута Хубнер, передає Reuters.

Мене не змусять прийняти компроміси щодо Brexit – МейМей обіцяє дотримуватися свого плану щодо майбутніх відносин з Європейським союзом після Brexit

Як очікується, голосування відбудеться на пленарному засіданні 11-14 березня. Ймовірні терміни голосування вперше озвучуються на офіційному рівні. Європарламент має схвалити будь-яку угоду по Brexit, щоб вона вступила в силу. Це означає, що в разі голосування «проти» Британія вийде з Євросоюзу без угоди.

«Ми повинні голосувати на першому березневому пленарному засіданні. Друге (25-28 березня) буде занадто запізнілим, оскільки після нас Рада Європейського Союзу має знову розглянути це питання», - сказала Хубнер.

Європарламент хоче голосувати тільки після британського парламенту, щоб уникнути схвалення угоди, яка потім може бути відкинута в Лондоні.

Зазначимо, кількість громадян Великої Британії, які хочуть проведення повторного референдуму про вихід країни з Євросоюзу, перевищила кількість тих, хто проти цього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: