Клімкін закликав запровадити біометричний візовий режим з РФ

Читать на русском
Голова МЗС Павло Клімкін вважає, що Україні потрібно не просто ставити печатку, а контролювати хто і як перетинає кордон.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін нагадав, що бачить необхідність у запровадженні біометричного візового режиму з РФ.

Про це пише «Слово і Діло».

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв домагатись ухвалення Верховною Радою введення візового режиму з РосієюСказано 30 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Нам потрібно не просто ставити печатку, а контролювати, хто перетинає кордон. Для цього ми розпочали «біометрику», для цього в майбутньому запроваджуватиметься система квазідозвільна, а потім механізм моніторингу за тим, хто й де переміщується. Якщо й говорити про візовий режим, то нам потрібен біометричний візовий режим», – сказав міністр в ефірі ток-шоу «Свобода слова» в понеділок, 3 вересня.

За його словами, на території Росії постійно проживають кілька мільйонів українців.

«Потрібно чесно дивитися, хто вони, хто постійно там перебуває. Їдуть вони до родичів чи працювати», – зазначив міністр.

Як повідомлялося, Клімкін запропонував запровадити біометричні візи для росіян для в'їзду в Україну, якщо біометричний контроль, попереднє інформування про поїздку до України та контроль на кордоні не запрацюють.

«Спочатку біометріка, потім заява про те, що вони заїжджатимуть на нашу територію, а потім третє – контроль на нашій території ... Якщо ці три стадії не запрацюють, тоді нам потрібен візовий режим, але біометричний», – сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що звичайний візовий режим спрямований на протидію нелегальній міграції, а такої проблеми з Росією немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: