ЗМІ з'ясували, куди надходить виручка київського метрополітену

Читать на русском
Арешт накладений у межах виконавчого провадження, за яким з метрополітену має бути стягнуто 1,83 мільярда гривень боргу на користь компанії Укррослізинг.

Державний виконавець Мін'юсту виніс постанову про арешт коштів КП «Київський метрополітен», що перебувають у всіх касах метрополітену й надходять до них.

Про це свідчить постанова Господарського суду Києва від 22 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Наші гроші».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє зменшити кількість реклами у метроСказано 2 серпня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Арешт накладений у рамках виконавчого провадження, за яким з метрополітену має бути стягнуто 1,83 млрд грн боргу на користь компанії «Укррослізинг». Зазначеною постановою визначено, що арешт поширюється також на кошти, що надходять до всіх кас метрополітену після ухвалення зазначеної постанови. При цьому зазначено, що всі видаткові операції з кас слід зупинити.

Всі кошти з кас метрополітену мають зараховуватися на депозитний рахунок Мін'юсту або розрахунковий рахунок комунального підприємства в Укрсиббанку до повного виконання рішення суду щодо стягнення 1,83 млрд грн боргу.

КП «Київський метрополітен» оскаржило арешт власних коштів у касах, але суд визнав дії держвиконавця правомірними. Влітку минулого року близько місяця теж діяла аналогічну постанову Держвиконавчої служби, якою накладався арешт на грошові кошти, що перебувають у в касах КП і надходять до них, а також зупинялися видаткові операції в касах на суму стягнення.

Торішня постанова не оскаржувалася метрополітеном і виконувалася шляхом зарахування грошових коштів на розрахунковий рахунок комунального підприємства в банку.

Як повідомлялося, 31 січня 2017 року Київський апеляційний госпсуд ухвалив стягнути з КП «Київський метрополітен» на користь ТОВ «Укррослізинг» 1,97 млрд грн заборгованості за договором фінансових лізингових послуг, згідно з яким фірма в 2009 році передала метрополітену в користування 40 вагонів головних і 60 вагонів проміжних.

У сумі боргу заборгованість за самі вагони становила лише 366 млн грн, решта – відсотки, пеня, інфляційні втрати та «коефіцієнт коригування» на суму 1,19 млрд грн. Станом на вересень 2017 року з КП «Київський метрополітен» було стягнуто 155,92 млн грн, з яких 140,33 млн грн на користь «Укррослізинг» і 15,59 млн грн виконавчого збору.

У 2008 році власником «Укррослізинг» було ТОВ «Київринг» Андрія та Владислава Лебедів, які зараз є помічниками нардепа від БПП Сергія Алексєєва – президента фан-клубу братів Кличків.

Напередодні підписання угод із метрополітеном «Укррослізинг» перейшов у власність кіпрської Impofirm Consulting Limited, близької до екс-регіонала Юрія Іванющенка.

Зараз власником «Укррослізинг» є кіпрська компанія «Укррослізинг Сайпрус Лімітед», бенефіціаром якої з серпня значиться австрійський консультант Уве Крістіан Ешнер. До нього бенефіціаром компанії з 2017 року був російсько-український бізнесмен Павло Фукс. В Україні Фукс відомий скуповуванням активів у оточення Віктора Януковича.

Раніше повідомлялося про зміну графіка роботи трьох станцій метрополітену.

Також у метро нагадали, коли й де можна обміняти старі жетони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: