На підприємстві Кривого Рогу стався витік хлору

Читать на русском
У результаті інциденту постраждала оператор хлорних установок 1964 року народження. Жінку доставили до лікарні з підозрою на отруєння парами хлору.

У Кривому Розі на території складів хлору на Нікопольському шосе стався витік рідини.

За даними рятувальників, під час переливання рідкого хлору з танка до транспортувальної ємності в засувці не витримав ущільнювач, стався витік 25-30 кг хлору, пише «Слово і Діло».

Утворилася хмара газоподібного хлору об'ємом близько трьох кубометрів, вона поширилася на площі 100 кв. м. На ліквідацію витоку хлору знадобилося майже дві години.

У результаті інциденту постраждала оператор хлорних установок 1964 року народження. Жінку доправили до лікарні з підозрою на отруєння парами хлору.

Рятувальники наголосили, що зона можливого хімічного забруднення становить близько 0,906 кв. км, глибина зони можливого хімічного забрудненого становить приблизно 0,38 км. Площа зони прогнозованого хімічного забруднення – близько 0,226 кв. км. Населені пункти до зони можливого хімічного забруднення не потрапляють. У ДСНС відзначили, що найближчий населений пункт розташований за п'ять кілометрів на південь від місця витоку хлору. Вітер у районі північно-східний 0,5-1 м/с.

Раніше Угорщина відправила на Закарпаття у вигляді гуманітарної допомоги три тонни рідкого хлору, який піде на знезараження питної води Ужгородського водоканалу.

Також нагадаємо, що Україна почала купувати хлор у Румунії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: