«ДніпроАзот» відправив до Харкова перші цистерни з хлором

Читать на русском
ДніпроАзот запрацював лише на 10 відсотків від своєї потужності. Інші потужності підприємства залишаються незадіяними.

Єдиний в Україні завод із виробництва рідкого хлору для знезараження води «ДніпроАзот» відвантажив першу партію цього товару, але проблеми не вирішені.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТСН у середу, 25 липня.

Ситуація з хлором в Україні стабілізуваласяСитуація з поставками рідкого хлору стабілізувалася, водоканали працюють у штатному режимі без обмеження подачі води.

Зазначається, що перші цистерни з рідким хлором вже прибули до Харкова. Але сам «ДніпроАзот» запрацював лише на 10% від своєї потужності. Інші потужності підприємства залишаються незадіяними. Стверджується, що виробництво аміаку, мінеральних добрив та іншої продукції базової хімії зараз нерентабельне через нинішню ціну на газ.

Напередодні працівники «ДніпроАзоту» пікетували Антимонопольний комітет України й просили в чиновників допомоги. За їхніми словами, якщо держава не втрутиться, ситуація може повторитися дуже скоро.

Нагадаємо, 20 липня «ДніпроАзот» оголосив про відновлення роботи хлорних цехів. На підприємстві завершили підготовчі роботи до включення виробництва.

Раніше Антимонопольний комітет визнав зупинку виробництва «ДніпроАзоту» незаконною, а скаргу на занижені ціни на хлор – безпідставною.

Також СБУ вирішила перевірити законність дій посадових осіб підприємства, які призвели до створення дефіциту рідкого хлору в країні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: