Порошенко має намір представити своє бачення стратегії розвитку ООН

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що під час майбутнього виступу на засіданні Генасамблеї ООН розповість про своє бачення стратегії розвитку ООН.

Президент України Петро Порошенко заявив, що під час майбутнього виступу на засіданні Генасамблеї ООН розповість про своє бачення стратегії розвитку ООН.

Про це він заявив під час дискусійного клубу в ліцеї «Наукова зміна», передає «Слово і Діло».

«Я як президент України рівно за три тижні їду на засідання Генеральної асамблеї ООН і буду представляти в своєму виступі Україну, аналіз поточної ситуації, стратегію розвитку та бачення змін ролі, функцій і місця ООН», – зазначив Порошенко.

Раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомляв, що Порошенко виступить на засіданні Генеральної асамблеї ООН 26 вересня. Єльченко припускав, що під час виступу Порошенко торкнеться теми голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Відзначимо, що 73-та Генеральна асамблея ООН відкриється 18 вересня.

Згідно з програмою виступів, поширеною в штаб-квартирі Всесвітньої організації, 24 вересня відбудеться пленарна зустріч високого рівня, приурочена до 100-річчя від дня народження одного з найвідоміших борців за права людини Нельсона Мандели. Виступи глав держав і керівників делегацій почнуться з 25 числа й триватимуть до 1 жовтня.

Як повідомлялося раніше, генсек ООН має намір докласти всіх зусиль для відновлення миру в Україні.

Також нагадаємо, що в ООН шукають кошти для допомоги громадянам Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: