В Україні створюють нову бригаду морської піхоти

Читать на русском
Зараз в структурі командування нараховуються бригади морської піхоти, артилерійська, три окремих батальйона морської піхоти, реактивний артилерійський полк.

В Україні до кінця жовтня цього року планується сформувати ще одну бригаду морської піхоти.

Про це повідомив командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль, інформує Радіо Свобода, пише «Слово і Діло».

За його словами, командир бригади і його заступники вже визначені, зараз вони знаходяться в пункті постійної дислокації формування.

Як уточнює ЗМІ, мова йде про село Дачне, яке розташоване в Біляївському районі приблизно в 30 кілометрах від Одеси. Спеціально для морських піхотинців в Дачному створюється військове містечко сучасного зразка - з гуртожитками поліпшеного типу для військовослужбовців-контрактників, гуртожитком для офіцерського складу, спортивно-оздоровчим комплексом, медичною частиною.

Зараз в структурі командування нараховуються бригади морської піхоти, артилерійська, три окремих батальйона морської піхоти, реактивний артилерійський полк.

Згідно з планом реформування Військово-морських сил України, поділ ВМС на морське командування і командування морської піхоти було започатковано на початку 2018 роки для оптимізації управління окремими напрямками. За словами генерал-майор Содоля, зараз зона відповідальності морської піхоти України - від Маріуполя до Болграда в Одеській області, близько тисячі кілометрів Азовського моря і більше 1,7 тисячі Чорного моря.

Раніше піхотинці ЗСУ провели навчальні стрільби з «Урагану».

Також нагадаємо, що в зоні ООС пройшли військові навчання з використанням танків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: