Чалий розповів, чим Україна може допомогти США

Читать на русском
Український досвід гібридної війни і досвід протидії новітнім типам озброєння вніс свій внесок.

Посол України в США Валерій Чалий повідомив, що в Пентагоні і розвідці США вперше в історії України стали розглядати як стратегічного партнера в сфері оборони і безпеки.

Таку думку він висловив в інтерв'ю виданню «Європейська правда», передає Слово і Діло

Відповідаючи на питання, чим Україна може допомогти США, дипломат відповів, що вкрай важливо загальне стримування агресивних дій країни під назвою Росія

За словами посла, ми дійсно робимо величезний внесок. Він зазначив, що якби це Америка робила, це б вимірювалося навіть не грошима, а людськими життями.

Наша армія стоїть на захисті позицій не тільки української територіальної цілісності, а й стримує просування агресивного російської політики далі на Захід, розповів посол.

Він додав, що український досвід гібридної війни і досвід протидії новітнім типам озброєння також вніс свій внесок в розвиток співпраці з США.

За його словами, спільні програми тренування дають і результат нашим воїнам, і досвід американцям.

Він зазначив, що мова йде не тільки про кіберпростір.

«Наприклад, візьмемо новітні артилерійські системи, які Росія застосовує на Донбасі. Як організовувати оборону при їх використанні, як забезпечити ефективність комунікації в театрі військових дій. І очевидно, що для партнерів важливий наш досвід протидії інформаційним атакам, впливу на свідомість людей», - каже Чалий.

Наприклад, росіяни намагаються регулювати настрої людей, посиливши або зменшивши тиск збройними засобами, додавши дезінформацію. Це все - нове, і тут взаємодія з нами дуже потрібна США, підкреслив дипломат.

Нагадаємо, 13 серпня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає виділення Україні $250 млн на оборонні потреби, в тому числі на летальну зброю.

Також, відзначимо, що нові санкції США через справу Скрипалів вступили в силу

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: