Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Денис Дзензерський

Читать на русском
Денис Дзензерський виконав лише три обіцянки з 14. Все тому, що нардеп часто відсутній на голосуваннях у Раді.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Денис Дзензерський (фракція «Народного фронту»).

Дзензерський був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним виборчим округом. Наразі він є також заступником голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності. За час своєї каденції Дзензерський дав 14 обіцянок, виконав лише 3 (27%), а провалив – 6.

Єдине, що Дзензерський реалізував із непрограмних обіцянок, – був ухвалений законопроект про реструктуризацію валютних кредитів. «Цим законопроектом ми вирішимо найгострішу проблему, яка зараз турбує валютних позичальників, а саме виселення їх із дому. У мене багато звернень від громадян, чиї сім'ї разом із дітьми зараз залишилися без даху над головою через стягування банками їхнього єдиного житла. Це перший і дуже важливий крок на шляху вирішення проблеми валютних позичальників загалом. Жахливі речі ми зараз зупинимо й продовжимо працювати над ухваленням законопроекту про реструктуризацію валютних кредитів», – заявив депутат. Законопроект «Про внесення змін до закону України «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів у іноземній валюті», який передбачає, зокрема, реструктуризацію валютних кредитів, був ухвалений наприкінці грудня 2014 року.

Провалив Дзензерський обіцянку запровадити обов'язкову перевірку декларацій чиновників, політиків, суддів. Нардеп був відсутній у Раді при голосуванні за відповідний законопроект. Проігнорував він також голосування за проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції» і не виконав обіцянку сприяти в створенні незалежного антикорупційного органу. Адже завдяки цьому документу запрацювало Національне антикорупційне бюро.

Крім того, перед виборами парламентар обіцяв посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину. Рада за кілька років ухвалила цілу низку законопроектів, спрямованих на це. Зокрема, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни», «Про внесення змін до закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей» (щодо гарантій соціального захисту за призовом осіб офіцерського складу)», «Про внесення зміни до статті 15 закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих». Але Дзензерський не підтримав жоден із них.

Ще п'ять обіцянок у нардепа залишаються в процесі. Зокрема, він повинен ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості дозволів, органів контролю та перевірок. Рада вже ухвалила три законопроекти, які зменшують кількість органів контролю, звужують їхні повноваження й обмежують їх втручання в господарську діяльність. Але Дзензерський знову пропустив голосування.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: