В Україні заборонили популярний медпрепарат

Читать на русском
В Україні тимчасово заборонили реалізацію та застосування препарату Вода для ін’єкцій через непередбачувану побічну реакцію.

В Україні тимчасово заборонили реалізацію та застосування препарату «Вода для ін’єкцій» через непередбачувану побічну реакцію.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Які ліки та аналізи мають бути безкоштовними й скільки з них безкоштовні насправдіУ МОЗ говорять, що безкоштовні ліки є, тому що діють різні програми. Чому ж нам доводиться оплачувати більшість аналізів та медпрепаратів власним коштом.

«Тимчасово заборонити реалізацію та застосування препарату «Вода для ін’єкцій», серії 81009003, розчинник для парентерального застосування, по 2 та 5 мілілітрів у ампулі по 5 ампул у блістері, по 2 блістери в пачці, українського виробництва, через непередбачувану побічну реакцію», – йдеться в документі.

Як відомо, цей препарат використовується для приготування стерильних розчинів дозованих лікарських і діагностичних засобів, призначених для підшкірного, внутрішньовенного, внутрішньом'язового введень.

Усі аптеки мають помістити цей препарат у карантин до наступного розпорядження.

Раніше «Слово і Діло» писало про міфи медреформи.

Нагадаємо, МОЗ надав перелік безкоштовних ліків для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: