До Києва відправлять ще баржі з херсонськими кавунами

Читать на русском
Використання водного шляху для транспортування - більш надійне, ніж автомобільними дорогами.

У поточному році одне з найбільших сільськогосподарських підприємств України Нібулон (Миколаїв) планує відправити до Києва ще як мінімум дві баржі з херсонськими кавунами.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії в четвер, 30 серпня.

«На черзі вже наступний рейс. За нормальних погодних умов за ним послідує і третій, і наступні рейси», - відзначили в Нібулоні.

У компанії заявили, що використання водного шляху для транспортування - більш надійне, ніж автомобільними дорогами, оскільки в такому разі ягоди практично не отримують ушкоджень.

Нагадаємо, перша партія кавунів, баржа з ​​якими прибула в пункт призначення в Київській області 25 серпня, цьогоріч становила 500 тонн. Це на 200 тонн більше, ніж минулого року через несприятливі погодні умови.

Минулого року прославлена прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом баржа з херсонськими кавунами не доплила до Києва і встала під розвантаження в Переяславі-Хмельницькому: до столиці вони доїхали фурами.

Заяви прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про відродження річкових перевезень по Дніпру після відправки баржі з кавунами з Херсона до Києва викликали нещодавно ажіотаж в ЗМІ і соцмережах.

«Слово і Діло» розібралося в історії галузі та її потенціалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: