Кабмін має намір запровадити нові санкції проти Росії

Читать на русском
Кабінет міністрів склав список санкцій з 19 юридичних осіб, причетних до будівництва Керченського моста.

Кабінет міністрів склав список санкцій з 19 юридичних осіб, причетних до будівництва Керченського мосту.

Як пише «Слово і Діло», його затвердили під час засідання уряду в середу, 29 серпня, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Велика Британія запровадила санкції проти будівельників Керченського мостуВелика Британія додала до свого списку санкцій шість компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Уряд внесе на розгляд РНБО перелік юридичних осіб, щодо яких повинні бути введені санкції за незаконне будівництво Керченського моста.

У документі пропонується запровадити санкції проти 19 юридичних осіб (приватних компаній і компаній у федеральної власності РФ, федеральних установ РФ).

«Зокрема, в санкційні списки потрапили такі компанії, як ТОВ Стройгазмонтаж (виконавець з проектування та будівництва), його дочірня компанія ТОВ СГМ-Мост (Москва), головний проектувальник проекту АТ Інститут Гипростроймост - Санкт-Петербург (Санкт-Петербург), субпідрядники ПАТ Мостотрест (Москва), ТОВ Портгидрострой (Новоросійськ), і т.п.», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві переконані, що введення санкцій до всіх причетних юридичних осіб, які брали участь у незаконному будівництві Керченського моста, «унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки».

«Більшість з переліку юридичних осіб так чи інакше залучені до здійснення Російською Федерацією великих інфраструктурних проектів, спрямованих на незаконне включення інфраструктури тимчасово окупованого Кримського півострова до складу Російської Федерації. У тому числі, на забезпечення транспортної доступності Кримського півострова з територією Російської Федерації», - додали у відомстві.

Нагадаємо, в липні Євросоюз запровадив санкції через Керченський міст. Вони зачіпають шість компаній, які брали участь у будівництві моста.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що санкції за будівництво Керченського моста спрямовані проти жителів півострова. Вона зазначила, що Захід «заохочує тих, хто займався енергоблокадой Криму, і переслідує тих, хто будує об'єкти цивільної інфраструктури».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: