Прокурор САП зачитав ще 30 сторінок у справі Насірова

Читать на русском
Антикорупційний прокурор зачитав ще 35 сторінок обвинувального акту щодо колишнього головного фіскала.
Роман Насіров

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зачитав ще 35 сторінок обвинувального акту щодо колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Таким чином, прокурор дочитав до 319-ї сторінки із 774 загалом обвинувального акту.

Також на цьому засіданні адвокати Насірова просили про скасування додаткових обов'язків обвинуваченого, але суд клопотання не задовольнив.

Як відомо, 13 серпня суд продовжив обов'язки обвинуваченим Насірову та начальнику Департаменту погашення боргу ДФС Володимиру Новікову ще на 2 місяці.

На час розгляду справи Насіров зобов'язаний носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, не може без дозволу виїжджати за межі Київської області, зобов'язаний з'являтися до суду. Ці обов'язки були застосовані після того, як його родина внесла 100 млн грн застави.

У травні 2018 року суд зобов'язав Державну міграційну службу Києва повернути екс-голові ДФС Роману Насірову внутрішній паспорт громадянина України та скасував арешт годинника дружини Насірова.

Шевченківський суд Києва розглядає справу по суті з 27 листопада 2017 року. Насірова та Новікова звинувачують у зловживанні владою та службовому підробленні при наданні компаніям народного депутата-втікача Олександра Онищенка розстрочок податкового боргу та зобов'язань на 2 млрд грн.

Справу Насірова слухає колегія суддів Шевченківського суду Києва у складі Володимира Бугіля, Лідії Щебуняєвої та Оксани Хардіної. Суддя Андрій Трубников – запасний.

31 січня 2018 року Кабінет міністрів звільнив Насірова з посади голови Державної фіскальної служби. Тепер він оскаржує це рішення в суді.

Нагадаємо, на минулому засіданні в справі Насірова прокурор дочитав до 284-ї сторінки обвинувальний акт.

Раніше суд відмовив екс-голові ДФС у відводі колегії суддів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: