Зведення штабу ООС 25 серпня: 39 обстрілів, є поранені

Читать на русском
За минулу добу, 24 серпня, окупанти 39 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, в тому числі із застосуванням забороненого важкого озброєння.

За минулу добу, 24 серпня, окупанти 39 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, в тому числі із застосуванням забороненого важкого озброєння. В результаті бойових дій четверо українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляється в прес-службі Операції об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 24 серпняСитуація на сході країни станом на 24 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що ситуація в районі проведення операції була напруженою, однак залишалася повністю контрольованою Об'єднаними силами.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих напрямках із мінометів калібру 82 і 120 мм, ствольної артилерії калібру 122 мм.

Ворог здійснював обстріли українських позицій в районах населених пунктів Кримське, Світлодарськ, Південне, Авдіївка, Піски, Невельське, Красногорівка, Гранітне, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне, Широкино.

У районах населених пунктів Кримське, Південне, Красногорівка, Гранітне, Чермалик, Павлопіль, Лебединський окупанти вчинили 17 обстрілів позицій Об'єднаних сил із заборонених Мінській угоді мінометів і ствольної артилерії.

Повідомляється, що при загостренні ситуації, коли виникала загроза життю військовослужбовців, підрозділу Об'єднаних сил відкривали вогонь для придушення вогневих засобів противника.

Протягом поточної доби російські окупаційні війська з мінометів і гранатометів обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу Південного. Вогневі провокації супротивника з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були зафіксовані поблизу Мар'їнки і Новомихайлівки. Всього з початку доби сталося чотири обстріли. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.

За даними розвідки, трьох окупантів знищено, шестеро отримали поранення.

Також нагадаємо, що на параді в Києві вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих на Донбасі.

Раніше стало відомо, на Донбасі загинув боєць 28-ї бригади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: