У параді на Хрещатику взяла участь бойова авіація – відео

Читать на русском

У параді з нагоди 27-ї річниці Дня Незалежності України в Києві вперше за дев'ять років взяла участь військова авіація.

У параді з нагоди 27-ї річниці Дня Незалежності України в Києві вперше за дев'ять років взяла участь військова авіація. Ще однією новинкою параду стала хода військових із 18 країн - партнерів України.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Боевая авиация пролетела над Крещатиком112 Украина

Над Хрещатиком пролетіли понад 20 винищувачів, транспортних літаків і вертольотів.

Зокрема, на параді були представлені штурмовики СУ-25, які призначені для надання авіаційної підтримки підрозділам сухопутних військ в зоні бойових дій, нанесення по об'єктах противника ударів в тактичну і оперативну глибину. У небі над Києвом також пролетіли бомбардувальники Су-24 - літаки, які на висоті до 12 тис. м зі швидкістю до 2 тис. км/год, з бойовим навантаженням до 7 т, здатні долати відстані до 3 тис. км.

На параді також були представлені винищувачі СУ-27, які призначені для ведення повітряного бою у всьому діапазоні висот. А льотчик-випробувач ДП «Антонов», герой України Сергій Трошин здійснив проліт на магістральному транспортному турбореактивному літаку АН-178. Цей літак призначений для перевезення особового складу і вантажів за будь-яких кліматичних умов на регіональних та короткомагістральних маршрутах на відстані до 5,5 тис км.

Поява авіації на військовому параді залишалося найбільшою інтригою. У минулу п'ятницю, 17 серпня, на закритому засіданні Кабмін затвердив план заходів із підготовки до святкування Дня Незалежності, дозволивши, зокрема, й проліт авіації на параді.

Раніше повідомлялося, що на параді також вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: