Власники судна «Механік Погодін» відреагували на затримання

Читать на русском
Також власники судна відзначили, що переоформили залишки фінансування на себе, щоб були відкликані претензії керівництва України.

Компанія «В.Ф. Танкер », яка є власником затриманого в порту Херсона судна «Механік Погодін», розмістила заяву, в якій пояснила причини затримання.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Компанія відзначила, що причиною затримання судна стало фінансування в 2011 році лізинговою компанією «ВЕБ-Лізинг».

«Формальний привід був все-таки знайдений - фінансування будівництва судна в 2011 році здійснювала лізингова компанія «ВЕБ-Лізинг». Нікого не цікавило, що з моменту спуску на воду в 2011 році «Механік Погодін» знаходиться на балансі судновласника - компанії «В.Ф. Танкер», що не входить до санкційних списків», - повідомили в компанії.

Також власники судна відзначили, що переоформили залишки фінансування на себе, щоб були відкликані претензії керівництва України.

Раніше заступник постійного представника президента в Автономній республіці Крим Ізет Гданов заявив, що судно «Механік Погодін», яке знаходиться в українському списку санкцій, заблоковано на три роки в порту міста Херсон.

10 серпня в Херсонському порту було виявлено судно «Механік Погодін» під російським прапором, яке входить до списку санкцій РНБО. Судно перевозило нафтопродукти. Приблизна вартість затриманого російського судна і його майна складає близько 7 мільйонів доларів.

Також нагадаємо, що спостерігачів ОБСЄ не пропустили до затриманого в Херсоні судну «Механік Погодін».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: